Impactul deseurilorsos

La ora actuala atentia opiniei publice se indreapta din ce in ce mai mult spre problemele de mediu deoarece omul modern a realizat ca resursele planetei se vor sfarsi intr-o zi fara o atenta gestionare.
Impactul semnificativ al deseurilor se manifesta sub forma modificarilor de peisaj, poluarii aerului prin suspensiile antrenate de vant, a apelor de suprafata care devin bogate in nitriti, nitrati, substante periculoase si a solului care devine infertil si inapt de a sustine formele specifice de viata. O importanta deosebita trebuie acordata resturilor industriale care in anumite amestecuri pot genera deseuri inflamabile, corozive sau chiar explozive care sa puna in pericol asezarile umane.
Depozitarea deseurilor, pe langa faptul ca este un proces tehnologic scump, polueaza mediul, iar singura solutie pentru aceasta problema este colectarea selectiva si reciclarea lor. Masuri concrete sunt necesare pentru reciclarea deseurilor deoarece cantitatea de materii prime secundare potential utilizabile si in acelasi timp eliminate, este foarte importanta, antrenand o risipa de materii prime si resurse energetice. De asemenea ar trebui reduse substantele periculoase din deseurile menajere care impiedica buna functionare a instalatiilor de eliminare a deseurilor si respectate conditiile de colectare separata care asigura costuri avantajoase de reciclare.
iarbadinconserva
Cu totii avem responsabilitatea de a menaja resursele limitate si de a reduce cantitatile de deseuri deoarece in momentul de fata producem mult prea multe resturi care contin materii valorificabile sau substante problematice. Din pacate consumatorii neglijenti nu risipesc numai resursele limitate, dar contribuie si la agravarea problemelor mediului, iar oamenii nu pot fi separati de mediul lor de viata, deteriorarea acestuia avand in cele din urma efect si asupra lor.